Menu
Your Cart

Diş Eti Hastalığı

Diş eti hastalığı için evde yapabilceğiniz 10 doğal çözüm

Sağlıksız diş etleri için evde tedaviye ihtiyacınız varsa, bu ilaçlardan birkaçı yardımcı olabilir. Ancak en kısa zamanda bir diş hekimine görünün.

Şişmiş, iltihaplı diş etleri bakterilerin diş etlerinizi enfekte ettiğinin bir işaretidir. Diş etlerinize, dişlerinize ve çenenize daha fazla zarar gelmesini önlemek için diş hekimi görene kadar diş eti hastalığını önlemeye yardımcı olacak hangi ev ilaçlarını öğrenin. 

Sağlıksız diş etleri için evde tedaviye ihtiyacınız varsa, bu ilaçlardan birkaçı yardımcı olabilir. Ancak en kısa zamanda bir diş hekimine görünün.

Diş etlerinizde ağrı, şişlik, dişlerinizi fırçaladıktan veya diş ipi kullandıktan sonra kan tükürüyorsanız vücudunuz size bir şeylerin yolunda gitmediğini söylüyor olabilir. Diş eti kanaması bir istisna değildir.


Diş eti hastalığı için 10 ev ilaçları


1. Yeşil çay

Yeşil çay, iltihabı azaltmaya yardımcı olabilecek yüksek miktarda antioksidan içerir. Yeşil çay, bağışıklık sisteminin ağızdaki bakterilere karşı inflamatuar yanıtına karşı koymaya yardımcı olabilir. Bu azaltılmış iltihaplanma, diş etlerine ve destekleyici çene kemiğine verilen hasarı azaltmaya yardımcı olur.


2. Hidrojen peroksit

Hafif bir antiseptik olan hidrojen peroksit, genellikle küçük kesik ve sıyrıklardan kaynaklanan cilt enfeksiyonlarının önlenmesinde yardımcı olur. Hidrojen peroksit ile çalkalamak, küçük ağız tahrişlerini gidermeye ve diş eti hastalığına yol açabilecek bakterileri öldürmeye de yardımcı olabilir. Hidrojen peroksit’i eczanelerden satın alabilirsiniz.


3. Aloe vera

Aloe veranın ciltteki sıyrıkları ve yanıkları tedavi etme konusunda uzun bir geçmişi vardır, ancak ağızda da faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Araştırmacılar, aloe vera'nın hastalığa neden olan bakterileri azaltmada ticari olarak satılan iki diş macunu kadar etkili olduğunu gösterdi.
Aloe veranın diş eti ameliyatından sonra iyileşmeye yardımcı olduğu da gösterilmiştir. Jel ile uygulama ilk iyileşmenin daha iyi olmasını sağlayabilir ve rahatsızlığı azaltabilir. Diş etleriniz ağrıyor veya şişiyorsa, aloe vera ile rahatlama hissedebilirsiniz.
Bitkinin 300'den fazla türü vardır, ancak bunlardan sadece birkaçı tıbbi olarak kullanılmaktadır. Doğru türü kullanmak ve %100 saf olduğundan emin olmak önemlidir. 


4. Zerdeçal ezmesi

Zerdeçal, yaygın olarak kullanılan bir baharattır, ancak araştırmalar, vücuttaki iltihabı azaltabildiğini göstermiştir. Ayrıca, antioksidan ve antimikrobiyal özelliklere sahip olduğu görülmektedir.
Zerdeçal, sağlık ve diyet yararları için çeşitli şekillerde kullanılabilir. Baharatı yemeğe eklemek, diğer besinlerle çalışmasına izin verir. Oral takviyeler vücuda sabit bir miktar sağlar, ancak maksimum fayda için yüksek oranda emilebilir bir form kullandığınızdan emin olun.


5. Adaçayı gargarası

Bazı gargara türleri yüksek miktarda alkol içerir ve hatta ağzı kurutabilir ve daha fazla bakteri plağının oluşmasına neden olabilir. Ancak adaçayı içeren bir durulama, iltihaplı diş etlerini sakinleştirebilir. Adaçayı gargarası ile günlük durulama, diş plağına neden olan bakterileri azaltabilir.
Evde kendi adaçayı durulamanızı yapabilirsiniz. Bir veya iki bardak kaynar suya iki yemek kaşığı taze adaçayı veya bir çay kaşığı kuru adaçayı ekleyin. Süzmeden önce yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakın. Bir şişede saklayabilir ve günde 30 saniye boyunca iki kez az miktarda kullanabilirsiniz.

6. Tuzlu su

Tuzlu su, diş eti hastalığına neden olan bakterileri yok edebilen ve iltihaplı ağız dokusunun iyileşmesine yardımcı olan doğal bir dezenfektandır. Diş eti apsesi için evde bir çareye ihtiyacınız varsa, ılık tuzlu su ile başlayabilirsiniz.


7. Limon otu yağı

Az miktarda limon otu yağı içeren bir gargara, bakteri plağı seviyelerini düşürebilir. %0.25 limon otu yağı ile yıkama, diş eti iltihabını tedavi etmek için kullanılan kanıtlanmış bir antibakteriyel durulama olan klorheksidin glukonattan daha iyi plak oluşumunu azaltabilir.
Limon otu yağı durulaması hızlı ve kolaydır. Bir bardak suya iki ila üç damla limon otu yağı ekleyin, 30 saniye çalkalayın ve tükürün. İlk başta sadece bir damla denemek ve ağzınızın iç tabakasını kötüleştirmiyorsa artırmak isteyebilirsiniz.


8. Karbonat

Karbonat dişlerinizde ve diş etlerinde kullanmak için etkili bir bileşen olabilir. Zararlı ağız bakterilerine karşı çalışır ve ayrıca iltihaplanmaya ve diş yüzeylerinde hasara neden olan asitleri nötralize eder. Ek bir bonus olarak karbonat lekeleri yok eder ve dişleri aydınlatabilir.


9. Hindistan cevizi yağı

Ağzınızı uzun süre hindistan cevizi yağı ile çalkalamak diş eti hastalığını önlemeye yardımcı olabilir, ancak bunu destekleyecek çok fazla güvenilir araştırma yoktur.


10. Günlük fırçalama ve diş ipi

Günde iki kez dişlerinizi fırçalamak ve diş ipi kullanmak, iyi ağız sağlığı için en iyi ev ilaçlarından biridir. Dişleri ve diş etlerini kolonize eden bakterileri yok etmek ve plakları çıkarmak, diş eti hastalığının birincil nedenini ortadan kaldırır. 
Diş sağlığınızla ilgili herhangi bir endişeniz varsa, lütfen diş hekiminizin ofisine başvurun.

 

Sitemiz en iyi hizmet için çerezler kullanmaktadır. Siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul ediyorsunuz.